esmaspäev, 4. jaanuar 2010

Teelt väljasõit ja laupkokkupõrge!

Sain minagi kahenädalase puhkuse ajal lõpuks suusad alla. Aga iga algus on raske. Ja sel aastal veel eriti, kui suusasõidud algavad selliste ootamatute ja ränkade tagajärgedega, siis kaob igasugune tahtmine trenni teha. Kohe esimesel sõidul õnnestus mul Nelijärve kõige kõrgemast mäest sellisel moel alla kihutada, et leidsin end mäejalamil, põõsastest suusad ja kepid risti rästi segamini. Ja jalg välja väänatud, ning külg sinine. Hea seegi, et varustus terveks jäi. Eriti võttis kiruma see et, viie minuti pärast tuli rajamasin ja ajas rajad kõrval sisse, ja ma poleks sinna ohtlikule laskumisele siis mingil juhul läinud. Järgmine päev oli suhteliselt liikumisvaba. Veel päev hiljem aga kippusin loomulikult uuesti võrratuid suusatamise tingimusi ära kasutama. Nelijärve ja Valgehobusemäe vaheline rada pakub kõike seda, mida vaja. Ainuke puudus sellel rajal on see, et ta pole ring, vaid edasi tagasi lõik. Nädala sees ja tööpäeval võib seal ennast praktiliselt ihuüksi sõitmas leida. Ometi juhtus seal see, mida kunagi varem pole minuga juhtunud, et põrkasin vastutuleva suusatajaga, põhimõtteliselt ka ainsaga, kes vastu tuli, täie hooga kokku. Mõlemad olime laskumisel klassikajäljes ja kumbki astus korraga jäljest uisuraja osale, et teed anda. Kuna hood olid üsna suured, polnud enam reageerimiseks aega ja vältimatu laupkokkupõrge oli reaalsus. Tagajärjeks uued vigastused ja muljumised. Õnneks seekord ei kehtinud reegel -kus on, sinna uuesti. Seekord siis teine jalg. Pooleteiseks päevaks oli liikumisvõimetus garanteeritud. Kaua polnud siiski aega põdemiseks, sest väljas muutusid lumeolud järjest paremaks ja loodus järjest kaunimaks. Veel 5 päeva laussuusatamist, tõsi edaspidi küll ilma äpardusteta. Kokkuvõttes 7 päevaga sai 200 km välja pigistatud.Ei tegelikult oli lõpupoole ikka juba väga nauditav.


3 comments:

Heidi ütles ...

Tubli, tubli. Eestlane ikka materiaalse mõtlemisega, et mis sellest jalast- peaasi, et suusad terveks jäid...

Margus ütles ...

Ei, vastupidine variant oleks tunduvalt parem olnud. Kui oleks ainult suusad katki, siis poleks juhtum üldse mainimisväärne. Aga kui mõlemad katki (nii jalg, kui ka suusad) oleks ikka veel kehvem variant olnud ju.

Heidi ütles ...

Kindlasti olnuks halvem, kui ise ja suusad katki. Mäletan isegi, et kooliajal sai suure kiiruse pealt vastu aeda sõidetud, sest teisiti ei saanud. Pääsesin ehmatusega ja õnneks jäid suusad ja ise ka terveks. Palermo metsas oli ka "!" mägi. Mis lapsepõlves tundus tohutu kõrge ja sealt laskumine oli õudusteunenägu, õnnestus endalgi sealt jäljest välja sõita ja otse metsa kuuskede vahele. Nüüd loomulikult on see lapsemäng. Vahe selles, et sealt kindlasti keegi vastu ei sõitnud.
Kuid hullem on see, mis juhtus minuga eelmisel aastal teel Valgehobusemäele, kaasas poisid ja suusad ja auto külglibisemisse sattus. Siis ma mõtlesin küll, et peaasi jääda teele, mitte teelt välja metsa sõita.Seetõttu ongi õnnetusjuhtumikindlsustus väikeseks tagatiseks endale ja teistele. Tagasi sõitsin nagu tigu roomates, kuid lõpp hea kõik hea. Jõudu treeninguteks.

Postita kommentaar