esmaspäev, 25. jaanuar 2010

WinterXdream vol 6 - 2010

Käesoleva aasta talvine Xdream oli mulle juba järjekorras 6. samalaadne üritus. Sel aastal järjekordselt juhuse tahtel segavõistkonnas, polnud ka seekord eriti kõrgeid eesmärke püstitatud. Ise arvasin, et ehk segadest kuskil esikümne lõpus oleks juba normaalne saavutus. Aga see polegi antud juhul nii tähtis. Olulisem oli hoopis kaifida seda mõnusat talvist xdreami tunnet ja nautida karmi põhjamaa loodust. Seekord oli ka selleks viimaseks eriti põhjalikult aega! Kuigi tiimi moraal kippus juba üsna algul lagunema ja ka rada oli eelnevate aastatega võrreldes kõige igavam, võiks päeva igati kordaläinuks lugeda.

Matkast ka natuke lähemalt. Stardis otsustasime, et võistkond "Lillu ja ülejäänud " läbivad kõigepealt ülemise ringi. Alustuseks KP 37 ja möödaminnes vaadata, kui pole järjekorda, siis teeme ka lisaülesande ära. Järjekorda polnud ja lisaülesanne ilma trahviringita sai edukalt tehtud. (Kes ei tea, siis lisaülesandeks oli curling. Oli vaja veeretada jääl, kolmel katsel kivi ringi sisse). Suundudes 37 punkti poole pehmes lumes, sai kohe ka selgeks, et Lillul seekord erilist jooksulusti pole. Kui kõvematel teedel ja suusaradadel veel liikusime kerge sörgiga, siis pehmes lumepudru jäljes kogu aeg kõndisime. Lõpupoole kõndisime muidugi juba igal pool. Punktid 33-31-32-34 tulid kõik kenasti mööda kõva suusarada sörkides ilusti kätte. Edasi kui suusaradu nii tihti enam kasutada ei saanud, hakkas tempo kõvasti alla minema. Järgmised punktid olid siis meil 35-39-40-42-44. 44-48 etapil suutsime ka üllatuseks ühe suure vea teha. Nimelt inglite naiskond suutis meid totaalselt ära eksitada. Nemad keerasid õigest kohast teepealt ära, meie aga panime edasi ja kui aru saime kus me oleme, oli 6-7 min. viga reaalsus. Edasi 51-54 kuni joogipunktini jätkus sama trend, jalutamine lühikeste sörkjooksu vahepaladega. Ristol hakkas siin juba väga külm.
Peale joogipunkti läks Lillul väga raskeks ja kaardi kõige alumises osas otsustas, et ta enam edasi ei tule, vaid läheb tagasi. Paraku tagasi tuligi minna, sest edasi polnud enam ei punkte ega ka kaarti. Ja tühjalt tagasi pikk maa maha kõndida oleks ka äärmiselt tobe. Meie teekond jätkus seega punktidega 58-57-56-55-53. Rabapunktiga 52 oli alguses tükk tegemist, et Lillu nõusse saada, seda punkti võtma minna. Polnud üldse hull koht. Vastupidi, üks ilusamaid kohti sel päeval. Ja lumi polnud seal ka eriti sügav. Edasi kulgesime rahlikult kodu poole punktidega 50-49-47-46-45-43. Peale 43 KPd lahtilükatud sõiduteele saades, suutsime isegi veel kuni lõpuni joosta. 43-41 tundus lausa kihutamisena. Lillu hoidis minu ja Risto seljakoti alumistest rihmadest kinni ja nii jooksime punkti 41. Sellest kinnihoidmisest külmusid Lillul sõrmed üsna ära. Oli vaja anda paksemaid kindaid, kuigi lõpp juba paistis. Finishisse saabudes toimus parajasti autasustamine, ja oli tunne, et kas peale meie ka veel keegi metsas on. Lõpupoole ei näinud me metsas ka enam eriti inimesi liikumas. Nagu pärast selgus, polnudki nii halb tulemus. Kokkuvõtteks 30,4 km, 28 KPd 5 tunniga, valdavalt alla 20 kraadises pakases. tulemused http://www.traxmeet.com/traxmeet/showperformance.jsp?performanceid=2239094165 Ja juba kolmandat korda suudavad xdriimijad seda üritust korraldada aasta kõige külmemal päeval! Boonus missugune! Aga ausalt öeldes hakkab selline asi juba tüütavaks muutuma. Hiljem peale lõpetamist selgus ka veel kurb tõsiasi, et Lillu jalg on saanud ikka päris tugevasti külmakahjustusi. Jooksutoss oli lausa väljastpoolt verises jääs. Ise ta seda ei tundnudki,et varbad külmunud, nii tuimaks oli jalg külmaga läinud. Loodetavasti pole tagajärjed väga hullud?

2 comments:

Margus ütles ...

Kuuldavasti on seis Lillu jalaga ikka päris halb :(

Margus ütles ...

Nüüd pean oma eelöeldut muutma.Päev ikka ei olnud midagi nii kordaläinud.Lillust vaesekesest on kahju.Metsas ta sellest külmavõetud jalast ei rääkinud,kurtis ainult et ei jõua.

Postita kommentaar